ETAGE - liefdesliedjes

Artikel 1 van 24 Volgende
€ 19,95

ETAGE
Liefdesliedjes

Bram Vermeulen zei een keer naar aanleiding van een liedje ‘ontmoetingmet een leeuwin’ (dat nog nergens op cd staat): ‘Je noemt het ontmoeting, maar voor de ontmoeting plaats heeft is het lied voorbij.’
    ‘Ja, Bram, het is een liedje over afwijzing, zoals al mijn liefdesliedjes.’

De periode waarin ik obsessief - zoals jonge mannen kunnen zijn - de afwijzing najoeg en bezong ligt achter me. Een mooi psychologisch profiel, zal wel iets met vroeggeboorte en ontbrekende moederliefde te maken hebben, echt iets voor in de onderlaag van een roman.
    Maar, al ligt die tijd achter me, nog altijd klinkt in alles wat ik schrijfen zing een ondertoon van dat verdrietig verlangen. Het hoort nou eenmaal bij mij en is, als de barsten in een oud schilderij, onderdeel geworden van mijn schoonheid.

Op deze cd een paar van die onvervalste liefdesliedjes, netjes opgeborgen op de etage waar ik de afgelopen 25 jaar heb gewoond en gewerkt. Want los van de verzuipende kracht die ze hadden voor degene die ze maakte zijn het ook gewoonweg parels om te beluisteren. Prachtig begeleid door Bart Wolvekamp op piano, samen met andere musici, zie hieronder.
    De stukken ‘in iemands gedachten’ en ‘divertimento’ waar deze cd mee eindigt wijzen traditiegetrouw naar voren, over de rand van de cd naar de toekomst: het componeren van de ‘grotere vorm’. We zullen zien. Maar eerst nog deze duik in het gevoelige spul: liefdesliedjes!

Aan ETAGE werkten mee:
Bart Wolvekamp - piano            vi I: Emma Breedveld          Sylvia Ruiz: fagot
Marcel Schimscheimer - bass     vi II: David Peralta Allegre    Lars van den Oudenweijer: klarinet
Bert Meulendijk - gitaar             vla: Edith van Moergastel     Irene Gabarrón: fluit
Arthur Sprock - gitaar               Vc: Eva van de Poll
Huub Oosterhuis - spreekstem   zang/piano/toetsen/loops/overige: Stijn van der Loo
Intermezzo (Stijn van der Loo, Ronlad Becker, Matthijs Overmars, Iek de Vos, Evert Bandringa) - koor

© 2012 - 2022 Studio BBH | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel