Waarover je niet spreken kan - DVD

Artikel 1 van 3 Volgende
€ 20,00 (inclusief 9% btw)

'Waarover je niet spreken kan', is een indringend filmportret over eigentijdse mystica Iris van Haaren.

‘Over grote en verheven dingen moet men niet zwijgen, maar groot en verheven spreken. Deze woorden van Eckhart hebben mij de moed gegeven om te spreken, te schrijven en te schilderen over mijn mystieke ervaringen die ik zo rond mijn twaalfde voor het eerst beleefde.’

Zo begint het indringende filmportret over eigentijds mystica Iris van Haaren.
Filmmaker Stijn van der Loo combineerde de ervaringen van Iris met duidingen door onder andere prof.dr. Roelof van den Broek, Emeritus hoogleraar Geschiedenis van het Christendom; Pim van Lommel, cardioloog, onderzoeker van bijna-doodervaringen en schrijver, Peter Delahay (ƚ), bedrijfseconoom, astroloog en inspirator en Huub Oosterhuis, dichter theoloog en filosoof.

In deze film van een uur geeft Iris van Haaren woorden aan dat wat zich niet zo gemakkelijk in woorden laat vangen. Ze hoopt daarmee dit fenomeen voor een groter publiek te duiden en het isolement van anderen met vergelijkbare ervaringen te ontsluiten. Het resultaat is een troostrijke balans tussen woord en klank, tussen onzichtbaar en helder. ‘Opdat het een steun kan zijn voor ieder mensenkind’.

Extra informatie:
‘Waarover je niet spreken kan’
Een glimp van een andere werkelijkheid
Een film van Stijn van der Loo
Camera: Deen van der Zaken
Geluid: Wouter Veldhuis
Montage: Stijn van der Loo, Anne Hartog en Deen van der Zaken

© 2012 - 2021 Studio BBH | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel